Exkluzivní dekantér luxusního koňaku je vyroben ze světoznámého křišťálu Baccarat a po otevření se uzavírá zátkou dekorovanou zlatem, a to čtyřiadvacetikarátovým. První devítilitrový dekantér svého druhu představuje vrchol sklářského umění, na kterém se podílelo 20 sklářských mistrů a při jeho výrobě bylo zpracováno přes 15 kilogramů křišťálu. Dekantér Le Salmanazar představuje vzácný a unikátní sběratelský kousek, který u nás ani ve světě nemá obdoby.
Představte si čistou barva tmavého jantaru, jemné aroma zázvoru a muškátového oříšku. Luxusní myšlenka, nemyslíte? Základem jedinečné chuti královského koňaku je nejlepší réva na světě. Dokonalá harmonie květin, ovoce a koření s drobnou příměsí jasmínu a mučenky. Tento koňak svou filtrací získává jemné aroma zázvoru a muškátového oříšku. V neposlední řadě se vám na jazyku rozvine neskutečná vůně růží a fialek, kterou melodicky podtrhuje santalové dřevo a med.
I když je známo, že některé palírny oddělují před pálením z vína sedlinu, právě u Louis XIII. je to pro zachycení bohatství unikátního aroma naopak. Směs tzv. „eaux-de-vie“ (francouzský výraz pro bezbarvou pálenku neboli „živou vodu“), přičemž nejstarší je až 100 let, dodává králi koňaků luxusní chuť.
Samotný koňak Louis XIII. je bezpochyby zcela výjimečným zážitkem, který píše historii. A dekantér Le Slamanazar tuto originalitu povyšuje ještě na vyšší úroveň.
Koňak byl založen mladým vinařem Rémy Martinem v roce 1724. Proslavil se o 14 let později, kdy tento koňak ocenil francouzský král Ludvík XV. Navíc se traduje, že jako jedinému vinaři povolil rozšířit vinice, navzdory přísnému zákonu a zákazu. Významné datum je rok 1848, vznikl první koňak s označením „Fine Champagne Cognac“.