Kromě pralinek, bonboniér, čokoládových tyčinek, dortů, polev nebo sušenek má čokoláda i moderní luxusní podobu. Co se stane, když se mistr cukrář promění v umělce?
Každoročně se v Paříži koná festival čokolády a pokaždé vystavovatelé přijdou s něčím neočekávaným, brilantním i šokujícím. Dočkáte se i přehlídky čokoládových modelů, které se v průběhu na modelkách svůdně roztékají. Je to pastva pro oči, ale na své si přijde i čich, neboť fermentované pražené čokoládové boby, ze kterých se čokoláda vyrábí, božsky voní! Necháte si vyrobit kabelku, klobouk či si dokonce troufnete na čokoládové šaty?
Amaury Guichon není ani sochař, malíř nebo truhlář. Je to čokoládový mistr a kouzelník v jednom! Jeho čokoládové solitéry jsou přepychově luxusní. Nepoznáte rozdíl mezi skutečným a pečeným.
Opravdu existuje! Švýcarská kakaová společnost Barry Callebaut vydala nedávno čtvrtý odstín čokolády – rubín. Růžová barva je vyrobena z kakaového bobu Ruby z oblasti Ekvádoru či Pobřeží Slonoviny. Do čokolády nejsou přidávány žádné příchutě ani barviva. Dají se z ní stvořit úchvatné luxusní kousky. Přesvědčte se v naší galerii pod článkem.