Vojtěch Nemrava, původně ekonom, dnes kuchař, který má vlastní kulinářský projekt. Jeho specialitou je schopnost uvařit kdykoliv a kdekoliv, klidně i v lese, bez elektřiny. Vojtěch v našem rozhovoru prozradil, kolik by zhruba stála svatební hostina v jeho podání, co vařil na KVIFFu a zda láska prochází žaludkem.
Přesně to, co to říká, že se pokusíme uvařit dobře a taky to, že jsme schopni uvařit kdekoliv, nejsme nijak limitovaní elektřinou. Přijedeme, rozděláme oheň a uvaříme třeba na poli, v lese, na louce, nebo uprostřed Prahy.
Byl to takový dlouhodobý vývoj, kdy mě to extrémně nebavilo na vysoké a rozhodl jsem se, že už to dělat nechci. Pak jsem jenom přemýšlel nad tím, co mě vlastně baví. Bylo to vaření, takže jsem to zkusil.
Postupně jsem začal vařit v restauracích, byl to extrémní skok a šok, ale když to děláš pořád dokola, tak se to naučíš.
Docela drahá je zvěřina, ze které vaříme. Potom taky třeba lanýže, nebo kaviár.
Přizpůsobili jsme se a zdražili jsme, je určitě fajn ušetřit na tom, že si děláš všechno sám. To my děláme, pečeme si vlastní pečivo, lovíme si svoji vlastní zvěřinu a jsme v kontaktu s farmáři, takže víme, kde je co za dobré peníze. Nebo třeba čeho je přebytek a pak nám to dají třeba levněji.
Nikdy jsem to nepočítal. A je to těžký, protože hodně ujídám, když vařím.
Je to vždy udělané na míru, takže se to hodně liší. Záleží na tom, co klient chce. Jak moc je to náročné, jak daleko je to od Prahy. Zhruba se to pohybuje 2 až 3000 na osobu, ale je to zavádějící, je fajn si o tom promluvit a ušít to na míru.
Určitě ano, uvařit fajn jídlo pro někoho, to má hodně energie a síly.
Hmm asi je jasné, že to vybouchne. V mikrovlnce by se dalo vajíčko udělat dobře, ale musela bys ho vytáhnout ze skořápky. Pak by to fungovalo.
Vím o něm a myslím si, že udělal velký kus práce s českou gastronomií, zvedl ji hodně.
Šel bych do toho, ale zatím se na to necítím. Myslím, že potřebuji ještě zkušenosti.
V Karlových Varech jsme chtěli uvařit něco jednoduchého, streetfood, a byla to pizza. Přišlo hodně lidí a vyprodali jsme. Byla to jednoduchá rajčatová pizza a pak jsme měli takový twist na pizzu se smetanovým základem. Udělali jsme to jako s tvarůžkama, českou mortadellou.
Tím, že máme v týmu myslivce, který je schopný ulovit v podstatě cokoliv, máme vyhráno.