Jak dnes zaujmout lidi, co rádi utratí peníze za dobré jídlo a kvalitní zážitek? Posaďte je do křesla a vyvezte jeřábem do padesáti metrů nad zem, odkud už neutečou. Přesně takhle funguje Dinner in the Sky neboli Večeře v Oblacích. Redakce LP-Life.cz si tam také odskočila na „malý“ čtyřchodový obídek.
A musíme zatleskat. Protože to bylo dokonalé! Pokud zrovna nemáte závratě... Nicméně i na ostatních bylo vidět, že si to užívají.
Už když přicházíte do Riegerových sadů, uvítá vás milý číšník se sklenkou prosecca v ruce. Než dopijete, už se všichni hrnou k plošině, která pojme dvaadvacet strávníků. Každého zvlášť usadí odborně vycvičený pracovník do pohodlného a polohovatelného křesla a pevně přikurtuje pásy.
Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ, Okolí Prahy
Zobrazit nemovitost
Scifi v podobě létajících talířů se nekonalo
Jakmile všichni sedí, plošina se pomalu zvedá díky jeřábníkovi sedícím v kabince. Ten prý podle provozovatelů nesnáší výšky.
"Tam bych nikdy jíst nešel,"
smál se.
Otevřít v galerii (3)
Výhled je dokonalý. Zdroj: LP-life.cz
Uprostřed všech nedočkavých vyhladovělých lidí se nachází dva šéfkuchaři a jeden pracovník přes bezpečnost, který ale také servíruje a nalévá víno a vodu. Musím říct, že se mi nestalo, že by má sklenice byla jen na vteřinu prázdná. A dost mě překvapil způsob servírování. Myslela jsem si, že budou také přikurtovaní, že nám talíře budou posílat svistem po stole nebo že kolem dokola bude pohyblivá kolejnice, která pokrmy bude rozesílat dokola. Ale vůbec tomu tak není. Jsou tam všichni tři "na volno". Ono taky kam by padali, když kolem nich jsou stoly s lidmi. A plošina se pohybuje pomalu, nenaklání se. Dva kuchaři stojí u sebe, každý před sebou má ještě kousek pracovní plochy. Jeden prázdnou na talíře, kam nakládal jídlo a druhý měl před sebou vařič, kde jídlo dodělával na pánvích. Souhra obou mužů byla neskutečná. A to to dělali v oblacích poprvé.
Michelinské menu
Po krátkém přivítání kuchaře se začne okamžitě jíst. Menu prý připravil mladý šéfkuchař, který má za sebou práci v prestižních tříhvězdičkových michelinských podnicích, z Portugalska Manuel Lino. Sekundoval mu šéfkuchař pražské restaurace Gallery 44 René Vokurka. Ten na rozdíl od nesmělého Portugalce hodně mluvil a bavil společnost. Například si střílel z mužů vegetariánů.
Jako první jsme dostali Dashi, slavný japonský vývar, který byl doplněn krevetou, pórkem a olivami. Následovala grilovaná mrkev s quinoou a dále hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem, a nakonec dezert v podobě zmrzliny s balsamicem a s pusinkou z červené řepy.
Menu je připraveno také ve vegetariánské verzi, kde krevetu nahrazuje feta sýr, zatímco místo steaku se podává grilovaný lilek.
Otevřít v galerii (3)
Octová zmrzlina. Zdroj: LP-life.cz
Dechberoucí výhled
Z pražských Riegerových sadů je skutečně nádherný pohled na okolní Vinohrady, červené střechy starých domů, na Žižkovský vysílač a dohlédnete i na Petřínskou rozhlednu a Pražský hrad. Samozřejmě po pár dvojkách došlo i na typickou českou závist, protože z téhle výšky krásně vidíte, kdo má na Vinohradech bazén, luxusní terasu nebo zrovna rekonstruuje. Divili byste se, co se na "dvojce" děje.
Jenom vám doporučujeme, dobře se oblečte. Nahoře je poněkud frišno, i když svítí sluníčko. Po hodině a půl můžete být pěkně promrzlí. A jestli jste zrovna přišli od kadeřníka... smůla!
Jakmile vás plošina sveze zpět na zem, garantujeme vám, že se vám bude chtít strašně na toaletu. Pamatujte - nahoře se nevyčuráte. Musíte chvíli předtím, než vyjedete nahoru. Samozřejmě, kdyby bylo nejhůř, jsou organizátoři připraveni sjet hned dolů. Zatím se to prý stalo jen kvůli nepřízni počasí.
Soubory cookie jsou malé textové soubory umístěné na Vašem prohlížeči. Tento web používá soubory cookie k zapamatování Vašich předvoleb a nastavení, přihlašování, zobrazení přizpůsobených reklam a k anonymní analýze návštěvnosti webu.
V případě, že chete Váš souhlas specifikovat, využijte následující formulář sloužící ke konfiguraci předvolb Vašeho souhlasu. Váš souhlas máte možnost zadat dle Vaších preferencí pole jednotlivých oblastí:
Technické cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Jsou odpovědné zobrazování seznamu oblíbených nemovitostí, působení filtrů, nákupní proces a ukládání nastavení soukromí. Nepožadujeme Váš souhlas s využitím technických cookies na našem webu. Z tohoto důvodu technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány.
Funkce a preference
Funkční a preferenční cookies umožňují použití pokročilého webového obsahu a pokročilých funkcí a zároveň nám také umožňují ukládat Vaše nastavení a preference.
Pokročilé analytické funkce
Pokročilé analytické funkce pracují s anonymními daty o Vaši návtěvě. Nástroje třetích stran (např. Google Analytics) nám umožňují zlepšovat fungování webových stránek a lépe porozumět, jak Vám stránky přizpůsobit.
Personalizované nabídky
Díky těmto cookies Vám máme možnost zobrazit personalizované nabídky, vybraný obsah a reklamy na webových stránkách třetích stran a na sociálních médiích.