Milujeme jídlo. Milujeme luxusní jídlo a milujeme nové zážitky, které gastronomii posouvají doslova až do výšin. Nejen, že se dobře najíme, ale budeme mít zážitek na celý život. Rádi takový zážitek doporučíme i vám. Dinner in the sky, neboli Večeři v oblacích, můžete zažít na vlastní kůži už v září v Praze.
Stejně jako v minulých letech bude Večeře v oblacích umístěna v Riegrových sadech na Vinohradech, odkud je překrásný výhled na historické centrum města. Bude probíhat hned ve třech víkendových termínech, rezervace si udělejte co nejdřív, protože tohle stolování je po celém světě čím dál oblíbenější.
Nové menu připravil jeden z nejtalentovanějších portugalských kuchařů Manuel Lino, který je nyní šéfkuchařem ambiciózní pražské restaurace Gallery 44. Nejprve bude servírovat Dashi, slavný japonský vývar, který bude doplněn krevetou, pórkem a olivami. Bude následovat grilovaná mrkev s quinoou a dále hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem. Následuje dezert v podobě zmrzliny s balsamicem a s pusinkou z červené řepy. Menu je připraveno také ve vegetariánské verzi, kde krevetu nahradí feta sýr, zatímco místo steaku se bude podávat grilovaný lilek.
Všechny chody doprovází chutě těch nejlepších světových vín. Jestli máte skutečně mlsné jazýčky, tak tady nemůžete šlápnout vedle. Jestli vám bude zle, tak jenom z výšky, rozhodně ne z jídla.
Vzhledem ke vzdálenosti, která dělí hosty od země, je potřeba dbát hlavně na bezpečnost. Tu zajišťují šestibodové pásy, do kterých klienty upoutávají zkušení pracovníci. Pásy si strávník nemůže sám odepnout. Jakmile jsou všichni připravení, vyjíždí plošina pomalu nahoru. „Při každém výjezdu do oblak je přítomen také bezpečností technik, pro všechny neočekávané situace,“ řekl organizátor celé akce Pavel Šperger.
Každého napadne otázka, co dělat, když se chce nějakému strávníkovi na toaletu. Ty jsou samozřejmě k dispozici gurmánům na zemi, je proto dobré si před samotnou akcí dojít.
„Nejdelší balíček trvá šedesát minut, takže by měl být každý v klidu. Samozřejmě se tato neodkladná záležitost může stát, v tu chvíli je tam bezpečnostní technik, který dá povel a plošina se snese dolů,“ vysvětlil Šperger.
Celý koncept Večeře v oblacích vznikl v Belgii v roce 2006. Pořádá se ale už ve 40 zemích světa a zúčastnily se jej už desítky tisíc hostů. Pravidelným účastníkem Dinner in the Sky je třeba monacký princ Albert s chotí či dubajský princ. V Praze si výjimečnou atrakci vyzkoušel Karel Gott, manželé Gabriela a Petr Koukalovi, Aleš Háma a desítky dalších celebrit.
Jídlo ve vzduchu vyjde rozhodně o něco dráž než to na zemi. Praha má z pohledu hostů ale velkou výhodu – při srovnání s ostatními evropskými metropolemi, je tu Večeře v oblacích cenově nejvýhodnější. Jen pro představu - obědy stojí od 1740 korun, běžná večeře bude stát od 3120 korun, zatímco večeře při západu slunce vyjde na 3795 korun. Tak, jak to vidíte? Budete večeřet v oblacích a nebo zůstanete raději s nohama i vaší peněženkou na zemi?