Top hledané
Výsledky (0)
Papež František měl vulgárně nadávat směrem ke členům LGBT komunity.

Ranní ptáče: Papež za zavřenými dveřmi nešetřil s homofobními nadávkami. NATO je podle Kremlu přímým účastníkem války na Ukrajině

Radim Červenka
28. května 2024
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Papež František

Papež František používal během porady za zavřenými dveřmi homofobní vulgarity kvůli podezření, že mnoho homosexuálů se chce stát kněžími v katolické církvi. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov obvinil NATO z přímé účasti ve válce na Ukrajině, kvůli uvažované změně zákazu používat západní zbraně na ruském území. V Pákistánu dosahují teploty během extrémní vlny veder na 52 stupňů Celsia. Policie v Kalifornii zadržela dlouholetého střelce z praku, který obtěžoval sousedy.

Papež údajně používal italské homofobní nadávky 

Papež František použil velmi hanlivý výraz vůči LGBT komunitě, když na uzavřeném setkání s italskými biskupy zopakoval, že homosexuálové by se neměli stávat kněžími. Zpráva zaplnila titulní stránky italských médií.

La Repubblica a Corriere della Sera, deníky s největším nákladem v Itálii, citovaly papeže, který řekl, že semináře neboli kněžské koleje jsou již příliš plné "frociaggine". V italštině se jedná o vulgární výraz označující homosexuály . Vatikán však obvinění nepotvrdil ani nevyvrátil a k celé kauze mlčí, informovala agentura Reuters.

Pronájem bytu 3+kk - Praha 1 - 108
Pronájem bytu 3+kk - Praha 1 - 108, Praha 1

Mluvčí Kremlu značil NATO za přímého aktéra konfliktu na Ukrajině

"Výzvy pana Stoltenberga k útokům na naše území a snaha nezavléct Severoatlantickou alianci do konfliktu si vzájemně odporují,"

citovala Dmitrije Peskova agentura TASS.

Prohlášení generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga ohledně možného ukončení embarga na používání západních zbraní na ruském území označil Peskov za přímé zapojení do konfliktu. Rusové toto omezení využívají k získání taktické výhody během probíhající ofenzivy, napsala ČTK.

Teploty v Pákistánu dosahují 52 stupňů Celsia

Teploty v pákistánské jižní provincii Sindh stouply nad 52 stupňů Celsia, což je nejvyšší hodnota tohoto léta a téměř rekordní hodnota v zemi v souvislosti s pokračující vlnou veder, uvedl v pondělí tamější meteorologický úřad.

Extrémní teploty v celé Asii se v uplynulém měsíci zhoršily s největší pravděpodobností v důsledku změny klimatu způsobené lidskou činností, uvedl tým mezinárodních vědců. Ve městě Mohendžo Daro, známé díky archeologickým objevům starověké indické civilizace, stoupla rtuť na teploměrech na 52.2 stupňů, informovala agentura Reuters.

Policie v USA zatkla muže, který terorizoval sousedy prakem 

Policie zatkla 81letého muže, který podle vyšetřovatelů několik let terorizoval okolí v jižní Kalifornii pomocí praku. Při vyšetřování detektivové "zjistili, že v průběhu 9-10 let se obětí sériového střelce z praku staly desítky občanů," uvedlo policejní oddělení v Azuse v Kaliforniive svém prohlášení.

Muž je podezřelý z rozbíjení oken a čelních skel automobilů a z toho, že těsně minul lidi kuličkami vystřelenými z praku, uvádí se v prohlášení. Nebyla hlášena žádná zranění. Muž byl zatčen ve čtvrtek poté, co policisté vydali příkaz k prohlídce a v jeho domě v Azuse, asi 25 mil (40 km) východně od Los Angeles, našli prak a kuličková ložiska, uvedla agentura AP.

Zdroje: ČTK, reuters.om, apnews.com

 

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze