Top hledané
Výsledky (0)
Outfit, který dnes znají všichni.

LOH 2024: Outfit Fialové udělal z města módy centrum bizáru, pro Česko je to ostuda

Denisa Zajíčková
31. července 2024
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Speciální rubrika
Jana Fialová a premiér ČR

Celý svět mluví o outfitu Jany Fialové, která dorazila s manželem do Elysejského paláce na pozvání francouzského prezidenta Emmanuela Macrona. Ta zvolila outfit, který jí vůbec neseděl a na olympijské hry se rozhodně nehodil. Kdo další šlápnul vedle? 

Jill Biden
Fialovi a prezident Macron s manželkou
Sáčko nesundala Jana Fialová celou dobu
Macron recepce - LOH

Zájem módních stylistů i návrhářů budily olympijské hry už před samotným začátkem. A to zejména díky Honzovi Černému a jeho olympijské kolekci. Ladil je do temně modré, tlumeně červené a krémově bílé, trikolóru pak doplnily hráškově zelené detaily. Někteří v Česku neměly na outfity dobrého slova, ve světě ale sklízí velký úspěch. Ten je teď zastínění manželkou premiéra, která by si měla zaplatit stylistu. A nejen ona!

Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk
Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk, Praha 6

Jana Fialová

Nestává se často, aby některý z outfitů vzbudil tolik pozornosti, že by se o něm bavili i „běžní smrtelníci“ na sociálních sítích a v diskuzích. Jenže volba paní Fialové přesně tohle způsobilo. Označena byla za tetu z horní dolní, která neví, co se na takovou událost sluší a patří. Její puntíkaté šaty, a hlavně obutí, nemohli přenést přes srdce všichni, kteří mají zrak ještě v pořádku.

Na takovou událost je obutí tohoto typu naprosto nepřípustné, šaty jsou šílenost do dávných pořadů o vaření pro hospodyňky a bílé sáčko jen završuje něco, co nikdy nemělo spatřit světlo světa. Budiž to pro paní Fialovou ponaučením, že jednou je manželka premiéra, od toho se odvíjí určité společenské povinnosti a na těch by měla zejména reprezentovat. Když si vezme k ruce módního stylistu, tak pro příště rozhodně lépe. Pod nevhodně zvoleným outfitem se totiž skrývá nádherná a elegantní žena, která potřebuje jen pomocnou ruku. 

Otevřít v galerii (1)
Jana Fialová a premiér Petr Fiala
Jana Fialová a premiér Petr FialaZdroj: Profimedia

Brigitte Macron 

Francouzský šarm si uchovala Brigitte Macron, která dorazila v perfektně padnoucím béžovém kabátku, který přirozeně zvýrazňoval její štíhlou postavu, nijak to nepřeháněla ani s výrazným účesem a make-upem, ačkoliv z fotek se zdá, že výrazných černých očí se nevzdala ani tentokrát. Ke zvolené. barvě mohla přeci jen volit o něco jemnější denní líčení, které by jen podtrhlo její přirozenou krásu. 

Jill Biden

Nádherné outfity plné elegance si přivezla s sebou také Jill Biden, která jednou vynese bledě modrou, která se k ní jako blondýnce perfektně hodí, podruhé oblékne jemnou fialovou, kterou podtrhne luxusními šperky. Oproti naší Janě Fialové má Jill i Brigitte vkus v malíčku a je vidět, že móda jim není cizí. Mnohdy vynesou kombinaci, která sice nenadchne a nedostane se na přední titulky časopisů, rozhodně však jejich zemi reprezentuje, jak se sluší a patří. 

Snad k tomu dojde jednou i Česká republika, že si manželky čelních politických představitelů zaplatí lidi, kteří tomu opravdu rozumí a přestaneme ve světe vypadat jako módních odpůrců!

Co si na takovou příležitost obléct?

Zahajovací ceremoniál Letních olympijských her je slavnostní událostí, která kombinuje formálnost s národní hrdostí a kulturními prvky. Pokud se chystáte na takovou událost, je vždy důležité zvolit oblečení, které je elegantní, pohodlné a odpovídá významu této příležitosti. 

Pro ženy jsou skvělou volbou lehké koktejlové šaty v klasických barvách nebo jemných vzorech. Alternativou může být elegantní sukně a halenka nebo kalhotový kostým. Obuv volte do špičky, uzavřená vypadá vždy formálněji, otevřená se hodí spíše na večerní události, případně večírky.

Hodí se také jemné šperky, stylová kabelka a případně lehký šátek nebo šála, které outfit skvěle doplní. Když se akce koná venku, nezapomeňte na sluneční brýle a klobouk na ochranu před sluncem. Můžete přidat detaily nebo barvy, které reprezentují vaši zemi, například šperky v národních barvách nebo malou vlaječku. Puntíky mezi takové detaily ale rozhodně nepatří!

Letní olympijské hry skrývají tradici

Letní olympijské hry (LOH) jsou jednou z nejprestižnějších a nejrozsáhlejších sportovních událostí na světě. Jsou organizovány Mezinárodním olympijským výborem (MOV) a konají se každé čtyři roky. Ti nejlepší sportovci z celého světa letos přijíždějí do Paříže, aby soutěžili v různých sportovních disciplínách. Hry mají bohatou historii a jsou symbolickým vyjádřením mezinárodní spolupráce a sportovního ducha.

Ty první v moderním duchu se konaly v roce 1896 v Aténách, čímž se obnovila tradice dávných olympijských her, které se konaly ve starověkém Řecku. Letní olympijské hry zahrnují širokou škálu sportů, včetně atletiky, plavání, gymnastiky, fotbalu, basketbalu, volejbalu, a mnoha dalších.

Zdroj: autorský článek, nypost.com, super.cz

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze