Top hledané
Výsledky (0)
Dalším tanečním párem Stardance je Ondřej Ruml a Andrea Třeštiková a podle nich budou běžným standardním párem.

Zpívání ani hra na výraz ve Stardance nepřichází v úvahu. Andrea je přísná, míní Ondřej Ruml

David Kabelka
23. srpna 2024
+ Přidat na Seznam.cz
5 minut

Ondřej Ruml je český zpěvák, který již má za sebou účast v televizní soutěži, jelikož se účastnil pěvecké soutěže X Factor v roce 2008, kde skončil na druhém místě. Stardance bude pro něj úplně nová zkušenost, jelikož se jedná o taneční soutěž a jak nám sám řekl, tady nebude moci nic skrývat. Často vyčnívá z davu kvůli své výšce, což mu při tancování může dělat problém. Nicméně jeho taneční partnerka Andrea Třeštiková má s vysokými taneční partnery praxi, protože ve Stardance tancovala s hercem Romanem Zachem, který je dokonce vyšší než Ondřej, takže by to problém být neměl, jak jsme se dozvěděli. 

Zpěvák Ondřej Ruml
Zpěvačka Andrea Třeštiková
Ondřej Ruml a Andrea Třeštiková
Ondřej Ruml a Andrea Třeštiková

Vy na mě působíte jako pár, který bude mít spíše raději standard. Je tomu tak?

Andrea: Já ano.

Ondřej: Já jsem to chtěl říct, že Andrea na mě tak trošku působí. Ona je taková, si myslím, typ anglické tanečnice někde z Buckinghamského paláce. (smích)

Prodej luxusního mezonetu 4 + 1, Praha
Prodej luxusního mezonetu 4 + 1, Praha, Praha 5

Pro Vás samozřejmě hudebně asi spíše latina, ale tanečně zatím?

Ondřej: My jsme si zrovna včera říkali, že jsem povahou spíše latinář. Ti jsou víc rozverní a dělají víc fóry, ale já zase nejsem tak pohyblivý, tak pružný, jako latináři, takže možná že, i když v tom standardu je taky potřeba být pružný. Je možné, že působíme spíše jako standardní pár. Běžný standardní pár.

Vy už jste byl v soutěži, která se vysílala v přímém přenosu, jednalo se o pěveckou soutěž X Factor. Toto bude ale pro Vás zcela jiná zkušenost. Je něco, z čeho máte opravdu strach?

Ondřej: Úplně ze všeho. Tady je na tom nejhorší to, že když člověk zpívá a vypadne mu jedno slovo, tak to nějak zakryje mumláním. Ale v tanci, to zakrýt mumláním musí působit příšerně. Hlavně když jsme domluveni, že začneme pravou, a já bych vyšel levou, no tak se to celé zbortí hned na začátku. Takže tohoto se já bojím. Bojím se, že se budu tak strašně soustředit na něco, že mi vypadne něco jiného.

Vy jste v jednom rozhovoru říkal, že to když tak zahrajete na výraz. Tak hrajete to zatím na výraz nebo tam jsou opravdové taneční kroky?

Ondřej: To jsem se snažil Andrejce vysvětlit, že by bylo dobré tam dát sem tam nějaké divadelně-herecké prvky a vtípky. Ona se začala tak na mě dívat, jak to jako myslím a moc se jí to nelíbilo. Já jsem říkal, musíme dělat s tím, co máme, tedy s tím, co máš a nějak se s tím poprat, aby to bylo pro diváky u obrazovek zábavné a hezké. Třeba ale bude stačit, když to hezky zatancujeme.

Andrea: To by bylo fajn. Kdybychom to odtančili a kdyby náhodou, tak to zahraješ na výraz.

Andreo a jak to zatím je? Dává to Ondřej na výraz nebo ty kroky dává opravdu dobře?

Andrea: Dává je dobře. Dává to velmi dobře. Na výraz zatím nejedeme.

Ondřej: Je hodná na mě.

Andrea: Hodná, ale přísná.

Ondřej: Přísná a spravedlivá. (smích)

Luxusní penthouse na Praze 1 - 226m
Luxusní penthouse na Praze 1 - 226m, Praha 1

Vy už máte zkušenost s vysokými tanečními partnery. Tancovala jste s Romanem Zachem. Je to pro Vás výhoda mít vysokého partnera vedle sebe? Nebo byste radši stejně vysokého?

Andrea: Tam je vždy ta hranice, kdy ten pár k sobě sedí dobře výškově. Ondra je trochu vyšší, než by to sedělo akorát, ale nevadí mi to. Ale zase Ondra je trošku nižší než Roman, takže výborný.

Ondřej: No to je právě na tom to nejlepší. Já jsem si říkal, že bude problém má výška, ale pak jsme zjistili, že Roman byl vlastně ještě asi o deset centimetrů vyšší než já, to je jedna věc. Druhá věc, když jsem se dozvěděl, jak trénovali, že já si tady stěžuji, že nestíhám, a že toho mám moc, a že jsem unavený, ale Roman do toho točil a hrál divadlo. Oni prý trénovali potom, co Roman přijel v noci z divadelního zájezdu a šli jsem v jedenáct večer ještě trénovat, protože neměli kdy jindy. Takže si nemám na co stěžovat a klobouk dolů před Romane a před tebou Andreo, že jste to dotáhli až tam, kam jste to dotáhli.

Takže u Vás ty tréninky probíhají ve standardním režimu?

Ondřej: My trénujeme vždy odpoledne asi 4 hodiny v kuse.

Je to pro Vás dostatečné čtyři hodiny denně?

Ondřej: Já už bych víc asi nevydržel.

Andrea: Uvidíme, jestli potom nebude potřeba přidat. To se dozvíme. Uvidíme, jak to budeme stíhat.

Ondřej: Až uvidíme, že nám teče do bot, tak přidáme.

Na jaký tanec se těšíte úplně nejméně?

Ondřej: Nejméně? To se nedá říct, protože já nic neumím, takže já nemůžu říct, na co se těším nejméně, protože nevím, jak to má vypadat. Ptal jsem se minule, jako co je nejtěžší a nejtěžší je prý jive a samba. Jive teď děláme, takže mám hezkou vyhlídku v tom, že začínám na tom nejtěžším.

Tak to tím pádem je pro Vás dobré, že se v prvním kole nevypadává.

Ondřej: Přesně tak. A my v prvním kole tančíme jive, takže když se to nepovede, tak máme šanci to potom napravit valčíkem, a pak už půjde do tuhého.

Andreo a Vy máte nějaký tanec, který nemáte ráda?

Andrea: To asi ne vyloženě, že bych nějaký tanec neměla ráda. Ale je pravda, že jive a samba je nejhorší se naučit, aby to nějak vypadalo, takže to bude oříšek. Doufám, že k tomu dojde, a že to zvládneme.

Ondřeji vy používáte na svých vystoupeních looper, kdy si nahráváte vlastní melodii. Plánujete to zařadit i do nějakého vystoupení, že si vytvoříte vlastní melodii a poté na ní zatančíte?

Ondřej: To je dobrý nápad, ale oni by nám to nedovolili. To by bylo asi porušení pravidel. To by museli mít všichni taneční páry looper a museli by ho také použít. Bylo by vtipné, kdybych si třeba zaloopoval Andreu, že by neustále dělala jeden krok dokola a já kolem ní běhal a něco tam dělal. To by možná mohlo být jako bonus vtipné, ale já jsem tady skutečně jenom jako tanečník a vůbec to zpívání u mě ve Stardance nepřichází v úvahu.

Ale v rámci freestylu byste ho použít klidně mohli, nemyslíte?

Andrea: Freestyle? No, uvidíme.

Ondřej: Jestli tam dojdeme, tak děkujeme za nápad a nikomu to neříkejte.

Dobře, budeme o tom mlčet a děkujeme za rozhovor.

Zdroj: autorský text, vlastní dotazování

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze