Luxusní Nolet's Gin se vyrábí od roku 1691, kdy byla v holandském Schiedame založena palírna mužem jménem Joannes Nolet. Jedná se o nejstarší palírnu v Holandsku, kterou drží stále v rukou potomci slavného zakladatele. Společnost Nolet Destllery přežila francouzskou revoluci i obě světové války. Například do USA vyváží svůj luxusní gin od konce 19. století.
Gin jako takový pochází z Holandska a využívá se především jako hvězdná základna pro míchání mnoha slavných i originálních koktejlů. The Bramble, The Aviation i luxusní Bloodhound mají v sobě rozhodující chuťový prvek v podobě ginu. Vždy však přijdou v životě chvíle, kdy si s radostí vychutnáte gin samotný.
Nolet's Reserve Dry Gin byl vytvořen jako zlatý standard pro gin. Je to právě on, který získává označení „pro VIP“. Podává se na ledu a v naprosté čistotě: žádné míchání, žádné zdobení. To vše jde do pozadí a do popředí se dostává jen komplexní a luxusní chuť samotného ginu: elegantní šafrán a verbenka ve společné kombinaci s jemným jalovcem.
Výroba ginu je velmi podobná výrobě whiskey. Nejdříve se destiluje fermentovaný obilný slad, který se znovu destiluje se směsí oleje z jalovce a ostatních bylin a koření. Následuje zrání v dubových sudech, čímž gin získá svou plnější chuť.
Dry gin se vyrábí kontinuální destilací z obilného destilátu a bylin. Nad obilný destilát, který je opětovně destilovaný, se zavěsí vak naplněný jalovcem, bylinami a kořením. Horké páry destilátu projdou touto směsí, zkondenzují a odkapávají zpět. Díky tomu, že nedozrává v sudech je dry gin lehčí a jemnější.
Už jste také dostali chuť na skleničku?