Manifesto Marketu na pražské Florenci byl předpovídán pouhý jeden rok existence. Vzhledem ale k tomu, že se v blízkém okolí ještě nezačalo stavět, oslavilo toto úžasné místo plné dobrého jídla a pití již druhé narozeniny. A to to vypadalo, že se po koronavirové krizi už možná nenadechne.
Karanténa přišla prý v den, kdy se mělo Manifesto otevírat po zimní pauze. To byla šílená rána hlavně pro restauratéry.
vysvětlila mluvčí neziskové organizace reSITE, Radka Ondráčková.
Také dodala, že jejich dovážka je jedinečná v tom, že si lidé můžou nakombinovat dobroty ze všech různých restaurací, co Manifesto má, a přijede jim jeden kurýr s jednou taškou a třeba se třemi různými pokrmy z různých restaurací.
Provozovatelé Manifesta se obávali, aby lidé vůbec po karanténě přišli, ale k velké úlevě všech, je od 11. května plno.
sdělil guru myšlenky Manifesta Martin Barry.
raduje se Ondráčková, která dodává, že byla také otevřena terasa pro pozvané hosty, kde Veuve Clicquot tekl proudem.
Manifesto se pomalu, ale jistě také navrací ke kulturnímu životu. Na Smíchově se pořádá každou středu letní kino a také už tam funguje bazének. Na Florenci se naopak budou konat večírky a akce spojené s vařením pod taktovkou Marka Pavaly. Týden Eat Italia začne 25. června, je to pocta italské kuchyni, vínům a bublinkám. Mottem této sezony je „Holiday everyday“.
láká zakladatel Manifesta Martin Barry.
Kromě večírků, DJů a školy vaření se ale můžete těšit na nové podniky. Na Florenci se nově čepuje v zařízení Beer & Beer District (Bar by Manifesto: Pilsner Urquell + Vinohradský pivovar) nebo „ginuje“ v baru Gin & Bubbles District. Co se jídla týče, můžete se těšit na podniky jako Chicko Chicken, Fuego Wild dinner, Hanzu a v průběhu června dorazí i šéfkuchaři ze SaSaZu.
Samozřejmě všude je k dispozici dezinfekce a počet stolů byl omezen. Nic z toho ale nekazí atmosféru tradičního Manifesta.