Čím dál větším trendem jsou Vánoce mimo domov, byť si to málokdo umí představit. Ten, kdo ale vybočil ze zajetých tradic, nelitoval. Například Jan Přeučil s Evou Hruškovou. Manželé už osmnáct let dodržují tradici vánočních brunchů a štědrovečerních šnečích hodů.
Kapr nebo řízek s bramborovým salátem je klasická volba devadesátipěti procent české populace. Nicméně nádhernou vánoční atmosféru dokážou dnes vykouzlit i restaurace.
Tuto alternativu razí i slavná česká Popelka Eva Hrušková s manželem Janem Přeučilem. Ti léta navštěvují pražskou Francouzskou restauraci Art Nouveau v Obecním domě.
svěřila LP-life.cz Eva Hrušková.
Chvalozpěvy na netradiční způsoby trávení Vánoc a nedělí pěje i Jan Přeučil:
Restaurace kromě Šnečích hodů a Štědrovečerní pětichodové večeře pořádá i Adventní nedělní brunche, kde se manželé Přeučilovi schází i s autorkou knih o etiketě Evou Filipovou, která nedávno vydala knihu Neřeš vrásky, hýčkej lásky.
svěřila Filipová.
V období adventu mohou též hosté navštívit Adventní brunche, které jsou zaměřeny na speciality vánočních svátků s výběrem pokrmů české i zahraniční kuchyně. Vše je připravováno týmem kuchařů a cukrářů pod taktovkou šéfkuchaře Patrika Bečváře, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.