Na luxusní steaky se tradičně používají ty nejlepší části hovězího. Délk a astupeň propečení závisí na tom, co každý jednotlivý strávník preferuje. Čím kratší dobu se připravuje, tím je maso jemnější a šťavňatější. V průběhu času se vyvinula stupnice propečenosti, která má 6, respektive 7 levelů od Raw po Well Done.
Raw - syrové steaky se samozřejmě nepodávají, ale maso se využívá jako Carpaccio nebo Tatarský biftek.
Blue rare - maso velmi mírně opečené, spíše ošlehnuté nad plamenem po dobu 30 sekund.
Rare - jemně opečené maso.
Medium rare - středně opečený steak. Teplota jeho středu je 55 °C a střed je růžový.
Medium - středně propečený luxusní steak, kdy je úplný střed stále růžový a barva zbytku masa již přechází do šedohnědé barvy.
Medium well - více propečený steak, střed má teplotu 65 °C a je růžový už jen v náznacích, maso je téměř celé hnědé a pomalu se vytrácí šťavnatost.
Well done - poslední stupeň, kdy se jedná o úplně propečený steak. Teplota středu je 71 °C, maso je propečené a střed je šedohnědý.
V centru Starého Města pražského najdete oázu s vůní luxusního lahodného steaku, kde dbají o nejvyšší kvalitu vybraného hovězího masa, stejně jako o pečlivou úpravu a prezentaci. Dopřejte si luxusní zážitek v moderně zařízeném interiéru restaurace George Prime Steak.
Hovězí maso, které používají na steaky pochází z amerického středozápadu z několika pečlivě vybraných farem, kde se zvířata chovají přirozeným způsobem. To se samozřejmě podepíše na kvalitě masa a samotných steaků. Na talíř zde dostanete maso zvířat, která byla chovaná bez hormonů a antibiotik a nebyla stresovaná.
Při přípravě steaků je důležité, nechat nakoupené maso odležet, neboli vyzrát. A to nejméně po dobu 30 dnů. Teprve potom by se mělo používat k přípravě steaků. Restaurace George Prime Steak připravuje maso na grilu Montague Legend, který maso sežehne teplotou 650 °C, čímž se docílí toho, že si uchová své šťávy a maso získá jemnou máslovou konzistenci.
Restaurace nabízí i jiné delikátní pokrmy, lahodné nápoje včetně originálních koktejlů a 2 soukromé salónky.