Je moderní, chutné, elegantní a vizuálně propracované. Řeč je o luxusním jídle, které najdete v těch nejluxusnějších restauracích světa. Jsou však produkty, které nesou označení luxusní, aniž by byly tepelně zpracovány.
Almas, wagyu, lanýž,… Že nevíte o čem je řeč? Představujeme vám nejdražší jídla, která si mohou dovolit jen ti, jejichž finance jsou neomezené.
Obecně je kaviár známý tím, že patří k nejlepším jídlům, ale kaviár Almas z Íránu je tím úplně nejdražším kaviárem vůbec. Tento kaviár pochází z jeseterů, kteří jsou staří sto let. Jeden kilogram této delikatesy vás vyjde na téměř půl milionu korun.
Odkud pochází nejdražší maso světa? Z dobytka Wagyu, který se chová v Japonsku nebo Austrálii. Dobytek z Japonska je krmen speciálním krmivem, v období veder dostává láhev piva denně na povzbuzení chuti k jídlu a dvacetiminutovou olejovou masáž. Dobytek v Austrálii dostává k pití drahé červené víno. Za steak z tohoto dobytka si zaplatíte asi 50 tisíc korun.
Toto je nejdražší houba světa. Váží asi půl kila a stojí od 40 do 80 tisíc korun.
Luxusní jídlo najdete v také luxusních restauracích. Kam zajít na to nejlepší na trhu? My víme.
Do restaurace Serendipiti 3 si můžete zajít na čokoládu, za kterou zaplatíte okolo 370 tisíc korun. Tato čokoláda se nazývá The Frrrozen Haute a je vyrobena z 28 druhů kakaa, dostanete ji ve zlatém poháru s diamanty a s luxusní lžící.
Ve stejné restauraci dostanete také luxusní hamburger, který stojí asi 6 000 Korun. Skládá se z waguy, křepelčího vejce, černého lanýže, kaviáru a čedaru. Sbíhají se vám sliny?