Milé překvapení! Pamatuji si tuto restauraci za časů, kdy stoupající kulinářská hvězda Emanuele Ridi vysedával za dřevěným barem před televizí s fotbalovým zápasem. V přestávce zápasu stíhal oběhnout devět stolů v sálu, rychle pozdravit hosty, pak se vrátit zpět k obrazovce.
Po Emanuelovi ani vidu ani slechu. Restauraci, kterou zakladatel opustil, kvůli hledání lokací blíž k centru Prahy, už pár let vlastní jeho tehdejší zaměstnanec Milan Holub.
Na první pohled poznáte, že tu pracuje opravdu sehraný tým – obsluhování personálu a servírování jídel má naprosto skvělou frekvenci. Nečekali jsme dlouho ani na jídelní lístek, ani na samostatné chody.
Doporučujeme ochutnat tuňákové carpaccio se sezamem – zdravý lehký předkrm, který není na jídelníčku. Jako hlavní chod rozhodně doporučujeme grilovaný mořský jazyk nebo mořského vlka. Servírují je na velkém talíři obklopené grilovanou zeleninou.
V menu jsou i cenově přijatelnější pokrmy, než grilované ryby. Například různé druhy těstovin: Vaječné tagliatelle s boloňským ragu – 240 korun, špagety se slávkami a cherry rajčátky – 290 korun a jiné dobroty.
Večeře, včetně láhve Pinot Grigio (je tu velká škála vín za dost férové ceny) nás vyšla na 2600 korun.
Je restaurace da Emanuel lepší bez svého zakladatele? To si pište! Přesvědčte se na vlastní oči a jazyk :)