Přinášíme vám tipy na 3 luxusní drinky pro období Vánoc a Silvestra. Můžete si namíchat jedinečný vánoční Bugsy's rum punch, přesně takový, který můžete ochutnat v luxusním pražském baru, Karlovarský punč nebo nejjednodušší variantu silvestrovského punče, ve kterém si můžete zaexperimentovat se složkami, které vám nejvíce chutnají.
Jedná se o jeden z nejprodávanějších drinků Bugsy's baru na rumové bázi. Rum ve světlé i tmavé podobě je doplněný o domácí cukrový sirup, čerstvou limetovou šťávu, Angostura bitter's a dva druhy džusů, guave a maracuja. Vše je zastrouháno muškátovým oříškem na hladině, který celou kombinaci báječně provoní a vzhledem k tomu, že nám jde o maximální chuť, je důležité pít bez brčka. Doslova "třešničkou" na konec je špíz z třešniček, jež nesou název amarena, který doprovází onen muškátový oříšek na hladině a je skvělé s ním celou kombinaci "zajídat".
40 ml tmavého rumu Mayer's
40 ml Havana 3 aňos
10 ml cukrový sirup - uvaříme 1:1 cukr s vodou.
20 ml čerstvá limetová šťáva
80 ml maracuja juice
80 ml guave juice
1 střik Angostura bitter's
Vše důkladně protřepat v shakeru a servírovat na kostkový led. Ozdobte amareny a muškátový oříškem.
Punch v překladu znamená pěst a v pěst zatneme 5 prstů. Proto je Punch namíchaný z 5ti složek: Sladká, hořká, kyselá, nealko, alko. Bowl znamená mísa. Tudíž jak název napovídá bude se míchat ve veliké míse. Dále si připravte hrníčky, nejlépe s ouškem. Je docela fajn mít 2-3 do rezervy, pokud nebudou plastové. Věřte , že se budou hodit, a rozhodně mějte náhradní "ušáky" po ruce, jelikož čím více se bude blížit půlnoc, tím častěji je budete potřebovat. Tak pozor, ať nepropásnete přípitek !!!
Čistou mísu naplníme ledem a budeme už jen dávkovat:
1. Alkoholová báze - bývá třtinový rum, ale může to být cokoliv co má ověřený původ. Gin, vodka, Becherovka, zkrátka to, co máte rádi.
2. Něco kyselého - doporučuje se šťávu z limety, nebo citrónu.
3. Něco hořkého - pár deci fernetu, který vám zbyl od minulých Vánoc bohatě postačí. Hořká chuť sladí ostatní složky do luxusní harmonie chutí.
4. Nealko - slouží prakticky na natažení objemu a zjemní chuť. Z pravidla se používá ovocná šťáva, či sodovka. Vděčná surovina je jablečný juice, který funguje dobře s čímkoliv. Můžete však kombinovat 1:1 juice + soda, nebo sekt.
5. Něco sladkého - například ovocná šťáva od babičky, likér nebo med, který snadno rozmícháte v poměru 2:1 s vodou.
Vše namícháme a ozdobíme ovocem, které v průběžně během večera vyjídáme.
40 ml Becherovka
20 ml Apricot brandy
10 ml čerstvá limetová šťáva
40 ml jablečný juice
80 ml Champagne / prosecco
Dle vaší chuti doslaďte či přidejte limetu. Ozdobte rozlomenou skořicí a sušenými meruňkami.
Bugsy’s team vám přeje šťastný a veselý nový rok 2017!