Top hledané
Výsledky (0)
Rusko je nejaktivnějším zahraničním protivníkem, který se snaží ovlivnit americké prezidentské volby.

Ranní ptáče: Prostřednictvím umělé inteligence chtějí Rusové ve volbách podpořit Trumpa. Írán slibuje obnovení rozhovorů o svém jaderném programu

Radek Polák
24. září 2024
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Trumpovi mají ve volbách pomáhat i Rusové

Podle představitelů amerických zpravodajských služeb vede Rusko dezinformační kampaň, která má před tamními prezidentskými volbami posílit kandidaturu bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Umírněný íránský prezident Pezeshkian je ochotný k ústupkům ohledně jaderného programu své země.

Rusko podle USA používá AI s cílem ovlivnit prezidentské volby

Rusko vytvořilo více obsahu pomocí umělé inteligence s úmyslem ovlivnit americké prezidentské volby než kterákoli jiná zahraniční mocnost, uvedl představitel amerických zpravodajských služeb.

Dezinformační obsah ze strany Moskvy "odpovídá širším snahám Ruska posílit kandidaturu bývalého prezidenta Donalda Trumpa a očernit viceprezidentku Kamalu Harrisovou spolu s celou Demokratickou stranou, a to i prostřednictvím konspiračních teorií," řekl zdroj z úřadu ředitelky amerických zpravodajských služeb (DNI) Avril Hainesové. Prezidentské volby v USA se konají 5. listopadu, informoval portál Ceskenoviny.cz.

Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk -
Prodej investičního bytu - Praha 6 - 2+kk -, Praha 6

Írán je připravený obnovit jaderná jednání

Írán je připraven zahájit nové kolo jaderných jednání, prohlásil ministr zahraničí země Seyed Abbas Araghchi. To vše se děje poté, co tamní relativně umírněný politik Pezeshkian vyhrál letos v červenci prezidentské volby. Slíbil, že obnoví rozhovory se západními mocnostmi s cílem zrušit sankce ve snaze zmírnit ekonomický tlak na Írán, napsal server televize Al Jazeera.

Teherán podepsal v roce 2015 se světovými mocnostmi přelomovou jadernou dohodu s cílem omezit íránské jaderné aktivity výměnou za uvolnění sankcí. O tři roky později ale tehdejší americký prezident Donald Trump od dohody jednostranně odstoupil a uvalil na Írán nové sankce.

Otevřít v galerii (1)
Svět má obavy z íránského jaderného programu
Svět má obavy z íránského jaderného programuZdroj: Pixabay

Argentinský soud nařídil zatčení venezuelského prezidenta

Federální soud v Argentině v pondělí nařídil „okamžité“ zatčení venezuelského prezidenta Nicoláse Madura a ministra vnitra Diosdada Cabella za údajné zločiny proti lidskosti spáchané na disidentech. Členové federálního soudu Pablo Bertuzzi, Leopoldo Bruglia a Mariano Llorens nařídili, aby „byly okamžitě vykonány zatykače na Nicoláse Madura a Diosdada Cabella a aby bylo prostřednictvím Interpolu nařízeno jejich zatčení za účelem vydání do Argentiny“. Příkaz přišel několik hodin poté, co venezuelský nejvyšší soud vydal zatykač na argentinského prezidenta Javiera Mileiho. Důvodem bylo zadržení venezuelského nákladního letadla, které mělo být nezákonně prodáno do Íránu, uvedla agentura AP.

Čech měl rozbít sochu čínského umělce a aktivisty Aj Wej-weje

Během zahájení výstavy čínského umělce a aktivisty Aj Wej-weje v Palazzo Fava v italské Bologni rozbil neznámý muž jeho sochu. Záběry z kamery, které byly zveřejněné na umělcově instagramovém účtu, ukazovaly muže, jak sochu energicky tlačí, rozbíjí ji a pak drží její kousek nad hlavou. Místní policie uvedla, že pachatelem je sedmapadesátiletý Čech. Dílo by mělo být znova nahrazeno. Výstava potrvá do 4. května, informovala CNN.

Zdroj: Ceskenoviny.cz, Al Jazeera, AP, CNN

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze