I když na to nevypadá, tak Lukáš Hejlík doslova projedl necelé dva miliony korun. Přestože je sympatický táta od rodiny známý hlavně jako herec, většina mladých už ho zná hlavně jako gastrokritika, foodblogera nebo prostě gurmána. Jídlu dal před herectvím přednost, protože nechtěl být prostě jen hercem.
Objíždí celou republiku s projektem Listování a sbírá tipy na kvalitní hospody do Gastromapy. Vyzkoušel jich už přes 1500 a utratil víc než půl druhého milionu. Tvrdí, že ví, kde se nespálíte. Vydal knihu a chce, abyste se s ní vydali na cesty za jídlem.
Hejlík je, dle vlastních slov, urputný blázen a je schopný dát dohromady stovky příběhů ze svých cest tak, aby lidem pomohly. Chce radit, kde se v Česku dá dobře i luxusně najíst, ale v knize Gastromapa 365 nabízí taky tipy na výlety nebo hodně nečekaná místa, jako je třeba brněnská kavárna vedle transfúzní stanice. Luxusní restaurace, bistra, kavárny, cukrárny... Vše, co vás napadne.
Pointa je, aby lidé vyrazili prostě ven. Kamkoliv jedeme, musíme jíst a když dá Lukáš tip na restauraci na vrcholu hory, musíte se prostě na tu horu dostat. Tím poznáte i okolí a spojíte vlastně příjemné s ještě příjemnějším.
Velkým překvapením je, že tohle dělá Hejlík zadarmo. Podniky mu nic neplatí a lidé do nich prý díky jeho reportům hodně chodí. Říká, že své vydělané peníze utrácí prakticky jen za jídlo. Ne každý si takový luxus ale může dovolit, to prý slýchává často...
svěřil v jednom z rozhovorů Lukáš, který říká, že si peníze vydělává natáčením reklam a divadlem.
V únoru tak vyšla po šesti letech mapování uživatelská aplikace Gastromapa Lukáše Hejlíka, kterou si gastromilovníci doslova prý vydupali. Dá se stáhnout zdarma na Google Play i App Store.