Top hledané
Výsledky (0)
Představujeme vám šikovné umělce, kteří pozdvihují cukrářské umění na zcela novou úroveň.

3 cukráři, jejichž díla patří do současného muzea umění

Redakční tým
12. května 2019
+ Přidat na Seznam.cz
1 minuta

Současní cukráři mění konvence. Jejich dorty jsou důkazem sochařského umu!

Už dávno není dort zdobený pouhým marcipánem a všelijakým krémem v hledáčku jak cukrářů, tak i konečných zákazníků. Dnes je pole rozmanitosti daleko širší. Kreativní cukráři zdobí nevídaným způsobem své luxusní kousky, jedná se o umělecká díla!

Zde jsou 3 kreativci, nad jejichž dortovými díly zůstává rozum stát:

1. Dinara Kasko - matematické dorty jsou její doménou

Dinaru Kasku z Ukrajiny bychom mohli považovat za architektku. Do svých dortů přidává krásu matematiky a sochařství. Jak sama říká: „Jsem inspirována krásou linií, záhybů a vzorů.“ Každé její mistrovské dílo z je vytvořeno pomocí 3D tištěných forem. Zamilovala se také do Origami a s obdivem tvoří všelijaké působivé tvary dortů. Ani u řezu tohoto dortu nebudete litovat je plněný například ořechy, karamelovým sýrem a jablky.

Pronájem luxusní vily 7+1, Praha - Západ – 373
Pronájem luxusní vily 7+1, Praha - Západ – 373,

2. Architektonické luxusní skvosty podle Madina a Tortik Yavorskaya

Sourozenci Madina a Tortik Yavorskaya vlastní moskevskou cukrárnu Tortik Annushka, kde vznikají estetické dorty. Madina, jakožto akademicky vyškolená ve výtvarném umění a Tortik, jenž má blízko k architektuře, si zakládají na organických a asymetrické vzorech, které vyzařují avantgardní přístup.

„Vytvoření jednoho dortu může trvat týden. Nápady k nám prostě přicházejí a někdy se objevují, jakmile experimentujeme," dodává Madina.

3. Jasmine Rae svými díly nabízí „ vstupenku“ do světa výtvarného ráje

Cukrářka Jasmine Rae sídlí v San Franciscu a navrhuje  luxusní dezerty a dorty inspirované do posledního puntíku výtvarným uměním. Vytváří dorty s texturou a jedinečnými detaily. Má ráda rýžové papírové květy a volány doplněné abstraktními vzory. Základním kamenem její práce je přirozený proces –spoléhat se na zkušené dovednosti a neustálé reagování na dort, jak se postupně vyvíjí.

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze