Top hledané
Výsledky (0)
Bydlení obklopené přírodou i velkoměsto za rohem.

Stěhuji se do obce nedaleko Prahy: Ideální místo pro rodinné bydlení nebo investice do nemovitostí

Zuzana Hudáčková
09. října 2024
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Speciální rubrika
Bydlení nedaleko Prahy je ideální pro rodiny, které chtějí bydlet v blízkosti přírody.

Stále váháte a nemůžete se rozhodnout, jestli bydlet v přírodě nebo naopak ve městě? Bydlení v obcích na kraji Prahy nabízí od obojího trochu. Nemusíte se vzdát městského života ani truchlit po klidu v přírodě. Velkou výhodou zde je dostupnost právě do hlavního města. Autem se dostanete na nejbližší stanici metra přibližně za 10 minut. V centru jste pak jedna, dvě. Jako další možnost se zde nabízí investice do pronajatých nemovitostí. V článku se dozvíte, jaké jsou výhody investování do pronajatých nemovitostí a na co si dát naopak pozor.

Bydlení za Prahou nabízí nejen příjemné prostředí, ale i jedinečnou atmosféru. Místní hrad je historickou památkou, která dominuje celé obci a dodává této malebné oblasti dobovou atmosféru. Procházky kolem hradu se lehce stanou nedílnou součástí každodenního života. Panuje zde rovnováha mezi historií a moderním bydlením.

Domy v této lokalitě jsou navrženy s ohledem na pohodlí rodin s dětmi. Velké zahrady, prostorné interiéry a moderní vybavení poskytují dostatek prostoru pro každodenní život i volnočasové aktivity. Děti zde mohou bez obav trávit čas venku a užívat si volnost. 

Na své si zde přijdou i vášniví sportovci, především běžci nebo cyklisté. Prostředí obce vyloženě vybízí k pohybu na čerstvém vzduchu. Toto místo je perfektní například i pro pejskaře. Nabízí se zde hned několik procházkových tras.

Většině nemovitostí nechybí ani rozlehlé zahrady, což je pozitivum nejen pro majitele čtyřnohých parťáků. Daří se zde ovšem i rostlinám a stromům. Kdo vždycky snil o vlastním záhonu s květinami a bylinkami, nebo o pěstování domácí bio zeleniny, tak zde je to pravé místo.

Otevřít v galerii (1)
 Historický hrad v obci
Historický hrad v obciZdroj: Profimedia

Neocenitelná výhoda

Malebnou obec, která se nachází pouhých 20 minut jízdy od centra Prahy je pro rodiny, které hledají klidné bydlení v blízkosti přírody, ale nechtějí se vzdát výhod velkoměsta, ideální volbou. Jednou z hlavních výhod bydlení v této oblasti je právě poloha v bezprostřední blízkosti velkoměsta. Díky skvělému dopravnímu spojení se dostanete do centra města během několika desítek minut. To je ideální právě pro ty, kteří pracují v Praze, ale chtějí bydlet mimo rušné městské prostředí. Tato obec má také dobré autobusové spojení s Prahou, což usnadňuje každodenní dojíždění.

Praha jako taková nabízí nepřeberné množství kulturních, společenských i sportovních aktivit. Bydlení v blízkosti hlavního města znamená, že máte vše na dosah ruky – od pracovních příležitostí přes školy až po restaurace a zábavu. 

Prodej rodinného domu 5kk v blízkosti Prahy
Prodej rodinného domu 5kk v blízkosti Prahy, Okolí Prahy

Investování do pronajatých nemovitostí

Investice do pronajatých nemovitostí představuje atraktivní možnost pro investory hledající stabilní a relativně bezpečný výnos. Klíčovou výhodou je skutečnost, že nemovitost je již pronajatá, což poskytuje záruku pravidelného příjmu. Díky tomu lze dosáhnout ročního výnosu až okolo 3–6 % v závislosti na lokalitě.

Díky státní podpoře v rámci programů zaměřených na dostupné bydlení roste poptávka po nájemních bytech, zejména v oblastech s omezenou dostupností vlastnického bydlení. 

Výhody ověřeného nájemníka

Jedním z důvodů pro takovou investici je přítomnost ověřeného nájemníka. To snižuje riziko výpadků příjmů z nájmu a zajišťuje rychlejší návratnost investice. V takovém případě si investor nemusí lámat hlavu s hledáním nového nájemníka nebo riskovat období, kdy by nemovitost nebyla obsazena.

Investice do pronajatých nemovitostí tedy představuje atraktivní příležitost s potenciálem pro stabilní příjmy a relativně bezpečnou návratnost, zejména pokud jsou pečlivě zvážena rizika související s lokalitou a nájemníkem.

 

Prodej rodinného domu 5kk v blízkosti Prahy
Prodej rodinného domu 5kk v blízkosti Prahy, Okolí Prahy

Příroda a relaxace

Bydlení na okraji Prahy nebo v blízkých obcích není jen o blízkosti Prahy, ale také o kvalitním životě v přírodě. V okolí se nachází mnoho přírodních krás, jako jsou lesy a parky, které nabízejí ideální prostředí pro aktivní odpočinek. Rodiny s dětmi ocení množství cyklostezek a pěších tras, které jsou vhodné jak pro rekreační procházky, tak pro sportovní aktivity.

V blízkosti se nacházejí mateřské a základní školy, což je pro rodiny s dětmi velkou výhodou. Nedaleko jsou také obchody, restaurace a lékařská zařízení. Pro větší nákupy nebo další služby můžete snadno zajet do blízkých obchodních center v Praze.

Bydlení v obci nabízí ideální kombinaci historie, pohodlí a přírody. Bezpečí a krásné okolí z těchto míst dělají perfektní místo pro bydlení s přidanou hodnotou.      

Zdroj: autorský text, Ministerstvo financí, Ministerstvo pro místní rozvoj

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze