Top hledané
Výsledky (0)
Elon Musk dosud věnoval na Trumpovu kampaň nejméně 75 milionů dolarů, tedy 1,7 miliardy korun.

Ranní ptáče: Elon Musk se snaží uplácet voliče, aby dali svůj hlas Donaldu Trumpovi. Libyjec plánoval v Německu útok na izraelskou ambasádu

Radek Polák
21. října 2024
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Musk slíbil lidem milionovou odměnu

Nejbohatší muž na světě Elon Musk využívá svého mimořádného bohatství ve snaze ovlivnit očekávaný těsný prezidentský souboj mezi exprezidentem Trumpem a jeho demokratickou sokyní, současnou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. Každý den až do listopadových prezidentských voleb proto také prý vyplatí milion dolarů jednomu z těch, kdo podepíší jeho internetovou petici na podporu kandidatury Donalda Trumpa. Německo zadrželo libyjského občana, který chystal útok na izraelskou ambasádu.

Musk denně vyplatí milion dolarů Trumpovým příznivcům 

Miliardář Elon Musk v sobotu slíbil, že každý den až do listopadových prezidentských voleb vyplatí milion dolarů jednomu z těch, kdo podepíší jeho internetovou petici na podporu kandidatury Donalda Trumpa. První cena již byla předána na akci politického akčního výboru America PAC, který Musk založil právě na podporu kandidáta republikánů. Celá akce vyvolává otázky ohledně legálnosti těchto plateb. Muskův akční výbor se snaží mobilizovat a registrovat Trumpovy voliče zejména v takzvaných bitevních státech, kde bývá tradičně vyrovnaná voličská podpora demokratických a republikánských kandidátů, uvedl server Ceskenoviny.cz.

V Německu zatkli muže kvůli útoku na izraelskou ambasádu

Německé úřady v neděli oznámily, že zadržely libyjského občana s podezřelými vazbami na Islámský stát. Ten údajně plánoval útok střelnými zbraněmi na izraelskou ambasádu. Policie a další bezpečnostní složky muže zadržely v sobotu večer v Bernau nedaleko Berlína. Zprávu o případu poprvé přinesl deník Bild. Německé úřady podle něj jednaly poté, co dostaly upozornění od blíže nespecifikované zahraniční zpravodajské agentury. Podle Bildu je podezřelým 28letý mladík, který do Německa dorazil v listopadu 2022 a požádal o azyl. Jeho žádost však byla údajně zamítnuta, informovala agentura AP.

Prodej pozemku 1200 m2, Praha
Prodej pozemku 1200 m2, Praha, Praha 5
Otevřít v galerii (1)
Izraelská ambasáda měla být terčem útoku
Izraelská ambasáda měla být terčem útokuZdroj: Pixabay

Nová indonéská vláda má 107 členů

Nově inaugurovaný indonéský prezident Prabowo Subianto oznámil vznik největšího indonéského kabinetu se 109 členy reprezentujícími jeho závazek k silné vládě. Svůj kabinet ministrů, náměstků a šéfa národních agentur nazval „Červeným a bílým kabinetem“ s odkazem na barvy indonéské vlajky. Kabinet jeho předchůdce, jímž byl Joko Widodo, měl 34 ministrů a šéfa vládních agentur. V nové vládě jsou politici z koalice sedmi stran, kteří podpořili Subiantovo vítězství v únorových volbách a dále pak někteří z těch, kteří byli znovu jmenováni, aby pokračovali ve svých funkcích z doby předchozího předsednictví. Analytici uvedli, že tento krok byl pro Widoda politickou odměnou za jeho tichou podporu ve volbách, napsala agentura AP.

Letiště na Novém Zélandu zavádí časový limit na objetí

Letiště Dunedin na Novém Zélandu vyvolalo debatu po celém světě svým novým příkazem, který zavádí tříminutový limit na objetí v jeho odletové zóně s následujícím dodatkem: „pro milejší rozloučení využijte parkoviště“. Někteří komentátoři příspěvku na Facebooku jsou tím pobouřeni. Generální ředitel letiště Daniel De Bono Popsal letiště jako „pařeniště emocí“. Poukázal přitom na studii, která naznačuje, že 20sekundové objetí stačí k výbuchu „hormonu lásky“ oxytocinu, uvedla v té souvislosti CNN.

Zdroje: Ceskenoviny.cz, AP, CNN

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze